keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Ulkokausi täydessä vauhdissa

   Moikka. Nyt on ulkokausi käynnissä parhaimmillaan. Ypäjällä järjestetään Finnderby ja Pohjoismaiden mestaruudet. Lähden ehkä katsomaan niitä sunnuntaina, mutta ennen sitä minulla ei ole kyytiä. Tsemppiä kuitenkin kaikille, ketkä siellä kilpailevat! Ehkä me myös joskus pääsemme mukaan...

   Ulkokausi on pyörähtänyt meidän osaltamme ihan mukavasti käyntiin, ja olemme käyneet neljissä kilpailuissa: Tuusulan Derbyssä, Young Riders Eventissä, Ypäjän GP:ssä ja Ainossa.
   Sagan kanssa minulla on ollut etäisyysongelmia kisoissa, ja Ypäjällä otimme jopa hylyn! Onneksi edellisissä kisoissa teimme hyvän radan, mutta vikalle en taaskaan löytänyt ponnistuspaikkaa... No, uskon tämän vielä tästä tasoittuvan. Saga on myöskin niin innoissaan kun pääsee isolle kentälle hyppäämään, enkä saa oikein puolipidätteitä läpi.

   Edellisissä hyppytreeneissä sujui kuitenkin mallikkaasti Sagan kanssa, kun taas Zsaan kanssa ei mennyt hyvin. Olimme Zsaan kanssa 10 päivää Mikkelissä rippileirillä 7-17.6, jossa ratsastukset eivät oikein sujuneet. Kävimme pari kertaa maastossa, ja tein kerran vähän puomeja.

   Ulkokauden avasimme Tuusulan derbyssä 7.5, jossa hyppäsimme kahtena päivänä. Kilpailu järjestettiin Ratsastuskeskus Ainossa. Oli kyllä taas todella mukavat kilpailut!
   Ensimmäisenä päivänä 110cm ja 120cm, ja toisena päivänä 115cm tyyliarvostelulla. Ensimmäisenä päivänä Zsa hyppäsi nollat molemmissa luokissa ja nappasi sijoituksetkin. Sagan kanssa 110cm viimeinen este alas, täysin oma moka! 120cm oli sitten aikamoinen floppi... Saimme 4vp, vaikka suoritus olisi kyllä voinut päättyä pahmminkin..

  Kuvat on ottanut Heidi Lammi, tosi kivoja!













   Seuraava päivä meni todella hyvin! Luokka oli junioreille avoin 115cm tyyliarvostelulla. En ollut ennen mennyt tyyliarvosteluluokkaa. 
   Sagan rata oli taas vähän epätasainen, mutta saimme kuitenkin sijan 11. Zsa ylitti odotukset, ja menimme niin "tyylikkäästi" että saimme toisen sijan! Tämä oli toinen kerta kun otin Zsaan palkintojenjakoon. Zsaahan ei osannut oikein ensimmäisellä kerralla käyttäytyä, ja peruutti melkein okseriin... Mutta tällä kertaa palkintojenjako sujui hyvin ja heppa käyttäytyi, ei vaan malttanut seistä paikoillaan.

   Laaksolla menimme Sagan kanssa 110 ja 120, ja Zsan kanssa 110 ja 125. Molemmat sai sijan 110cm luokassa. Saga sai yhden alas 120cm, ja Zsaan kanssa saimme kaksi alas 125cm luokassa. Meidän ja samalla minun ensimmäinen 125cm luokka!

   Ypäjän GP:ssä hyppäsimme myös kaksi päivää. Molemmat 110 cm lauantaina nollilla. 120cm luokassa minulla oli Sagan kanssa etäisyysvirheitä mitkä johti hylkyyn. Zsa sai yhden turhan puomin sarjan A-osalta. Sunnuntaina päätimme että menen Sagan kanssa vain 110cm, nollilla mentiin ja sijoitus tuli. Zsa meni 120cm ja sijoittui neljänneksi!



   Viimeisimmät kilpailut olivat Ainossa 5.6. Saga meni 110cm tuloksella 0-4, koska mokasin viimeisen etäisyyden. Zsa 0-0 ja neljäs sija! Meidän piti mennä Tampereelle kisoihin 19.6, mutta luokka jonka olisin hypännyt siirrettiin maneesiin joten emme lähteneetkään.

   Ensi viikolla muutamme heppojen kanssa Hankoon.

2 kommenttia:

Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita, mutta pidäthän ne asiallisina, kiitos.