maanantai 18. heinäkuuta 2016

Salo Riders Trophy 2016

   8-9.7 kävimme Salon Ratsastuskeskus Merlizissä kisoissa. Mukaan lähti vain Zsa, sillä Sagan kanssa edeltävän tiistain treenit eivät menneet ihan suunnitelmien mukaan...

   Perjantaina oli ensimmäisenä vuorossa 110cm luokka arvostelulla A.2.0. Tämä sopi meille vallan mainiosti, sillä rata ei kuitenkaan ollut liian pitkä, mutta sain kuitenkin Zsaahan hyvän tuntuman seuraavaa luokkaa ajatellen. Rata oli kiva ja simppeli. Kakkoselle en tehnyt ajoissa päätöstä että otanko puolipidätteellä kahdeksan askelta vai annanko kenties sujua seitsemään. Tulos oli se, että jäin kakkosesta kauas ja laitoin liian paljon painetta Zsaahan, jolloin se lähti esteen jälkeen. Veti aikamoisen pukin, mutta onneksi pysyin kyydissä ja pääsimme jatkamaan matkaa. Jouduimme pois linjalta ja hävisimme aikaa. Loppurata oli kuitenkin hyvä ja sijoitus tuli!

Kaikki postauksen kuvat ovat lauantailta.


   Olin iloinen siitä että sain turhat energiat Zsaasta pois ennen 120cm luokkaa. Luokka mentiin arvostelulla 367.1. Tämä on varmaankin lempiarvosteluni Zsaan kanssa, koska ensiksi voin ihan rauhassa yrittää tasaista, puhdasta rataa, ja vasta sen jälkeen mennä aikaa, jos heppa tuntuu hyvältä.

    Zsa oli skarppi läpi koko radan ja teki hyviä hyppyjä. Maltoin hyvin odottaa, vaikka paikka olisikin osunut vähän pohjaan, enkä "leiskauttanut" Zsaata hyppyyn. Yksi kuuden askeleen linja jäi ahtaanpuoleisemmaksi, mutta zsa hoiti homman hienosti. Teimme nolla-nollat, ja ihan kelpo ajalla sijoituimme näin kahdeksanneksi! Luokassa oli 54 lähtöä.

   Lauantaina luokkamme oli vasta illalla. Päivä oli kuitenkin ollut todella lämmin ja niin opli vielä viimeisen luokan aikana! Harvemmin menee T-paidassa kisoissa.

    Ajoimme kisoihin edes-takas. Kävimme aamulla taluttamassa heppoja ja ratsastin Sagan ennen kisoihin lähtöä. Se liikkui tosi hyvin!

   Lauantaina luokka oli 125cm arvostelulla vaikeutuva ratsastus, ja viimeisenä esteenä sai valita, että meneekö normaalin okserin vai jokeri-esteen. Jokeri oli kapea nousuokseri, jonka puomit olivat suorilla kannattimilla. Luokassa sai pisteitä jokaisesta puhtaasti ylitetystä esteestä, ja jokerista sai tuplapisteet. Jos jokerin tiputti, sai -20 pistettä. Radassa oli vain yksittäisiä esteitä.

   Rata meni ihan hyvin. Neloselle jouduimme vähän kauas ja yritin sen jälkeen kääntää tiukemman tien vitoselle. Zsa veti pään alas ja yritti taas jotain pukkeja. Sain kuitenkin Zsaan pään aika nopeasti takaisin ylös. Zsan keskittyminen jotenkin herpaantui ja rytmi katkesi, joten saimme vitosen alas. Puomi oli tällä kertaa meidän molempien. Tämän puomin jälkeen Zsa veti vähän herneen nenään ja lähti. Kutonen tuli aika nopeasti vitosen jälkeen ja en saanut tasapainoa ajoissa takasin ja lankkupysty tuli alas. Kutosella unohdin, että rata jatkui vasemmalle, ja käänsin nopean käännöksen oikealle! Hyvä käännös sinäänsä...
Tässä viides este joka tuli alas





   Olisin voinut hyvinkin jatkaa seiska-muurille oikealta. Tätä en kuitenkaan tajunnut kun vasta radan jälkeen, kun äiti muistutti minua. Tein siis voltin, jolloin leikkasin tieni ja sain -4 pistettä. Loppurata meni tosi tasaisesti! Ysin jälkeen päätin muuttaa suunnitelmiani ja tulla jokerin, joka olisi helposti voinut tippua. Sen yli Zsa kuitenkin lensi, ja saimme kuitenkin kasaan ihan kelpo pisteet: 50/65. Olimme tuolla tuloksella jossain luokan puolivälissä.





Jokeri-este






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita, mutta pidäthän ne asiallisina, kiitos.